Cyclocross eller cykel-cross som det ibland kallas för är en gren inom cykling där man cyklar på alla olika sorters underlag. Med en cyclocross cykel kommer du att kunna cykla lika bra på sand, grus, asfalt, kullersten, gräs och så vidare vilket gör att du inte behöver välja enbart ett underlag att som du vill cykla på när du köper cykel eller köpa flera olika cyklar.

Crescent har fyra olika modeller av cyclocross och alla passar lika bra för både damer och herrar.

ZEPTO SPORT, 18-VXL

Crescents billigaste cyclocross cykel och är en rolig men praktisk cykel. Tack vare en bekväm sittställning och stänkskärmar så passar den perfekt som pendlingscykel för dig som inte vill behöva byta om när du kommer fram. Vikten på cykeln är cirka 11,9 kg. Rekommenderat pris 9995 kr.

ZEPTO COMP, 20-VXL

Den mest allsidiga av Crescents cyclocross cyklar, den är lätt och snabb men även robust nog att klara av i princip vad som helst som du utsätter den för. Cykeln väger cirka 11,3 kilo vilket är relativt lätt för en cykel. Rekommenderat pris 12 995 kr.

ZEPTO EXPERT GB, 20-VXL

En grusvägsracer med en helt nyutvecklad aluminiumram som gör att den klarar av snabba hastigheter på underlag som är ganska ojämna och dåliga. Sittställningen är lite mer upprätt än på en vanlig racer vilket gör att den är skönare som pendlingscykel. Vikten på cykeln är 12,8 kg. Rekommenderar pris 16 995 kr.

ZEPTO PRO, 22-VXL

Crescents mest stabila och tåliga cyclocross cykel. Tack vare att ramen är tillverkad i kolfiber blir cykeln både snabb och extremt tålig vilket gör att du kommer kunna ta dig fram snabbt och smidigt på alla underlag och terränger. Cykeln väger endast 9,6 kg. Rekommenderas pris 24 995 kr.

profit-lite