I djungeln av alla världens cyklar finns cyclocrossen eller CX som den även kallas. En racer för tuffare terräng och en året runt cykel. Cykelmärket Scott har som många andra tagit fram en cyclocross fast med lättare ram, vilket gör cykeln så mycket bättre att ta sig fram på.

Scott bildades av amerikanen Ed Scott från USA 1958 och dem står för utveckling, design och kvalitet. Utveckling kan man verkligen se särskilt hos CX-modellerna. Det finns nämligen olika modeller att välja mellan när man vill ha en cykel man kan använda för ett tuffare underlag eller en cykel som klarar många mil som pendlare. Det är helt enkelt det personliga valet som avgör modellen.

Lätt som en fjäder

Modeller som Scott Speedster Gravel, Speedster CX, Addict CX och Addict Gravel är några som finns. Det som skiljer cyklar är att CX Scott-cyklarna är väldigt lätta. De använder sig av skiftande diameter på ramarnas rör och det är för att säkerställa ett enhetligt förhållande mellan vikt och styvhet för olika cyklister. Ramen är en blandning av kolfiber och aluminium och formade för att smuts ska lättare kunna rinna av och rengöringen av cykeln ska gå smidigare. Likaså är det med bromsarna som är ett skivsystem. Där finns det olika modeller och det är även en smaksak. Det flesta är redan utrustade med skivbromsar från Shimano. De har även utbytbara växelöron och är slittåliga för att klara det svenska vädret.

Fokus på det väsentliga

Scottserien har fokus på prisvärdhet och effektivitet men också komfort. Det ska kännas bra att sitta på cyclocrossen i alla väder, underlag och kilometer. Cyklarna passar alla, långa som korta och är en perfekt landsvägsracer. Den ger den där racerkänslan man bara kan få på asfalt med en racer fast den infinner sig i skogen eller på grusvägen. Den ger fart, komfort och trygghet på de mest ovänliga cykelunderlagen.

profit-lite